Angajaţii CET Brăila, în stradă pentru că nu şi-au luat salariile. Şase dintre ei, în greva foamei

Şase angajaţi ai CET Brăila au anunţat, joi, că au intrat în greva foamei, în condiţiile în care nu şi-au mai primit de trei luni salariile şi bonurile de masă, iar la ora transmiterii acestei ştiri aproximativ 100 de salariaţi ai unităţii protestează în faţa CET.

520 afișări
Imaginea articolului Angajaţii CET Brăila, în stradă pentru că nu şi-au luat salariile. Şase dintre ei, în greva foamei

Angajaţii CET Brăila, în stradă pentru că nu şi-au luat salariile. Şase dintre ei, în greva foamei (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)

Joi dimineaţă, aproximativ 100 din cei aproape 400 de angajaţi ai CET Brăila protestează în faţa unităţii, cerând demisia conducerii CET, în condiţiile în care nu şi-au mai primit de trei luni salariile şi bonurile de masă, iar unitatea a rămas fără gaz şi energie electrică, din cauza datoriilor.

Şase dintre angajaţi au anunţat că au intrat în greva foamei.

"Situaţia este disperată. Oamenii nu şi-au mai luat salariile de trei luni, au rate de plătit la bănci, facturi de achitat", a spus unul dintre protestatari.

Conducerea CET Brăila afirmă că singura soluţie pentru plata salariilor angajaţilor, pentru care ar fi nevoie de aproximativ 140.000 de lei, este recuperarea banilor de la asociaţiile de locatari care au acumulat restanţe de peste 10 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, multe dintre asociaţiile de locatari nu şi-au mai plătit de câţiva ani facturile la termoficare, iar în aceste condiţii CET a acumulat datorii de aproximativ 10 milioane de lei către furnizorul de gaze şi de circa 200.000 de lei către Electrica, astfel că în prezent este sistată atât furnizarea gazului către centrală, cat şi furnizarea energiei electrice.

Angajaţii CET Brăila au declanşat protestele încă din urmă cu câteva săptămâni, protestând în faţa unităţii.

În Brăila mai sunt racordate la CET 6.000 de apartamente, iar pe parcursul verii locatarii acestora au avut apă caldă doar două săptămâni. În condiţiile în care din cele 200 de asociaţii de locatari 140 au datorii mari, niciuna dintre cele 11 centrale de cvartal din municipiu nu mai funcţionează în prezent.

Primăria Brăila deţine 79 la sută din acţiunile CET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici