Angajaţii cimitirelor şi pieţelor din Bârlad, concediaţi dacă vorbesc la telefon sau ascultă muzică

Cei 40 de angajaţi ai pieţelor şi cimitirelor din Bârlad nu mai au voie să vorbească la telefonul personal sau să asculte muzică la căşti în timpul serviciului, ei fiind sancţionaţi cu 10 la sută din salariu sau chiar riscă să fie concediaţi dacă sunt prinşi în mod repetat vorbind la mobil.

377 afișări
Imaginea articolului Angajaţii cimitirelor şi pieţelor din Bârlad, concediaţi dacă vorbesc la telefon sau ascultă muzică

Angajaţii cimitirelor şi pieţelor din Bârlad, concediaţi dacă vorbesc la telefon sau ascultă muzică (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Direcţia pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor Bârlad, instituţie aflată în subordinea primăriei din municipiu, a interzis tuturor angajaţilor, printr-o dispoziţie internă, să mai vorbească la telefonul personal sau să asculte muzică la căşti în timpul programului.

Potrivit dispoziţiei în cauză, cei care sunt prinşi în abatere vor fi sancţionaţi, într-o primă fază, cu zece la sută din salariu, ulterior mergându-se până la desfacerea contractului de muncă.

"Decizia am luat-o în urma numeroaselor sesizări venite din partea populaţiei. De exemplu, se reclamă faptul că angajaţii din cabina de la intrarea în piaţa centrală în loc să fie atenţi la cei care stau la barieră ei vorbesc la telefon, fiind nevoiţi să aştepte până-şi termină salariatul nostru convorbirea. Acum au şi acele cartele cu mii de minute incluse pe care, parcă, şi-au propus să le epuizeze în totalitate. Alţi salariaţi stau cu căştile pe urechi şi ascultă muzică, fără să-i intereseze ce se întâmplă în jur, deşi sunt în timpul programului", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Direcţiei pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor Bârlad, Vasile Ciochină.

În cadrul Direcţiei pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor Bârlad lucrează în prezent peste 40 de salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici