Angajaţii de la Ambulanţă, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare

Federaţia Naţională a Sindicatului Ambulanţa este nemulţumită de scăderea cu un punct a grilei de salarizare pentru angajaţii serviciilor de salvare, a anunţat, miercuri, preşedintele FNSA, Gheorghe Chis.

905 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Ambulanţă, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare

Angajaţii de la Ambulanţă, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

El a spus că în noua grilă de salarizare angajaţii serviciilor de ambulanţă au cele mai mici venituri, deşi în primele documente erau trecute venituri mai mari.

"Suntem nemulţumiţi de noua grilă de salarizare şi am dori ajustarea acesteia în plus cu un punct pentru toate categoriile de angajaţi, şoferi, ambulanţieri, asistenţi, medici. De exemplu un ambulanţier are un coeficient de 1,25 iar noi cerut ajustarea la 2,25. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul medicilor al căror coeficient este de 4,1. Serviciile de ambulanţă sunt servicii speciale care desfăşoară o muncă aparte şi care nu poate fi trecută pe ultima grilă de salarizare", a precizat Chis.

El a mai spus că a cerut autorităţilor ca salariile să fie păstrate măcar la nivelul celor de anul trecut şi să nu fie evaluaţi sub nivelul actual.

Ambulanţierii au spus de asemenea că au fost omişi de la negocierile privind stabilirea grilei de salarizare.

"Nu prea mai avem ce să aşteptăm de la întâlnirea de astăzi. Am fost rugaţi să suspendăm protestul şi să venim la discuţii. Să vedem ce se mai poate întâmpla", a conchis Chiş înainte de întâlnirea cu ministrul Sănătăţii Ion Bazac.

Sindicatul Ambulanţa a suspendat protestul opt zile şi aşteaptă negocierea grilei

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa a suspendat protestul pentru opt zile pentru a negocia o nouă grilă de salariu pentru sistemul de urgenţă, a anunţat miercuri după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, liderul FNSA, Gheorghe Chiş.

"Este pentru prima dată când sistemul urgenţă va avea un procent separat în grila de salarizare după cum am stabilit împreună cu ministrul Sănătăţii. I-am explicat domnului ministru că legea salarizării unice nu trebuie făcută în grabă, am propus să aducem un punct separat în capitolul asistenţă medicală pentru medicina de urgenţă respectiv ambulanţă, SMURD, unităţi primiri urgenţe, centre primiri urgenţă", a mai spus Chiş.

El a precizat că a stabilit împreună cu ministrul să vină cu propuneri pentru corectarea grilei de salarii pentru asistenţa medicală de urgenţă. "În cazul în care cererile noastre nu vor fi acceptate de ministrul de Finanţe, atunci, după opt zile, vom relua conflictul de muncă şi vom organiza un miting în faţa MF cu ambulanţe din toată ţara", a mai spus liderul FNSA.

Totodată, el a precizat că urmează să discute creşterea cu un punct a grilei de salarizare pentru întregul sistem medical de urgenţă. Liderul a afirmat, de asemenea, că vor fi luate în discuţie toate categoriile care sunt cuprinse în sistemul medical de urgenţă.

Chiş a precizat că în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, a primit asigurări că va fi deblocată finanţarea pentru trimestrul IV 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici