Angajaţii de la mentenanţa metroului au obţinut majorări salariale

Angajaţii care se ocupă de reparaţiile şi întreţinerea garniturilor de metrou au renunţat la mitingul anunţat pentru miercuri, după ce, cu o zi în urmă au ajuns la un acord cu firma franceză Alstom, obţinând majorări salariale, bani pentru prime şi promisiunea unor investiţii în sector.

17 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la mentenanţa metroului au obţinut majorări salariale

Angajaţii de la mentenanţa metroului au obţinut majorări salariale

"În urma concilierii ce a avut loc ieri, 14 aprilie, între lucrătorii de la metrou şi Compania franceză SC Alstom Transport SA, societate care are rolul de a asigura întreţinerea şi reparaţia trenurilor de metrou s-a detensionat conflictul coelctiv de muncă", se arată într-un comunicat remis, miercuri, de Unitatea - Sindicatul Liber Metrou.

Astfel, sindicaliştii au obţinut majoarea salarială cu 15%, 12 milioane primă pentru sărbătorile legale şi ziua metroului, 5% bonus în funcţie de performanţă, 6% creşterea sporului de mteoru şi promisiunea unor investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, potrivit sursei citate.

Angajaţii care se ocupă de reparaţiile şi întreţinerea garniturilor de metrou au anunţat, vineri, că vor organiza un miting, miercuri, şi că după Paşte vor declanşa greva. Ei cereau respectarea contractului colectiv de muncă care prevede majorarea salariilor cu 23 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici