Angajaţii de la Nokia Jucu cer majorarea salariilor cu 50 la sută

Membrii Sindicatului Liber Nokia România solicită majorarea salariilor cu 50 la sută, precum şi acordarea unui spor de fidelitate de unu la sută pentru fiecare an muncit la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj.

166 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Nokia Jucu cer majorarea salariilor cu 50 la sută

Angajaţii de la Nokia Jucu cer majorarea salariilor cu 50 la sută (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Sindicatului, Cristian Copil, a declarat, vineri, că luni vor începe negocierile cu conducerea fabricii privind contractul colectiv de muncă, sperând ca acestea să dureze câteva zile, pentru ca majorările să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

"Cerem majorarea salariilor angajaţilor cu 50 la sută. De asemenea, vrem să obţinem un spor de fidelitate după primul an de muncă la Nokia Jucu de zece la sută, iar pentru fiecare an ulterior lucrat la fabrică câte unu la sută", a spus Copil.

O altă revendicare a sindicaliştilor vizează obţinerea unui spor de zece la sută pentru munca grea.

Salariul mediu brut la Nokia Jucu este de 860 de lei.

Sindicatul Liber Nokia România de la Jucu a fost înfiinţat în luna septembrie şi este afiliat la CNSLR Frăţia.

La Nokia Jucu lucrează 1.600 de persoane, din care 800 sunt membri ai Sindicatului Liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici