Angajaţii din Bucureşti, Arad, Cluj, Sibiu, Timişoara au cele mai mari salarii din ţară

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din România, cu o medie de circa 730 euro, pe locurile următoare fiind cei din Arad, Cluj, Sibiu, Timişoara, în condiţiile în care cele mai bine plătite domenii sunt IT, consultanţă, imobiliare şi telecomunicaţii.

325 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din Bucureşti, Arad, Cluj, Sibiu, Timişoara au cele mai mari salarii din ţară

Angajaţii din Bucureşti, Arad, Cluj, Sibiu, Timişoara au cele mai mari salarii din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Topul salariilor din România, realizat de site-ul de recrutare BestJobs, a fost realizat pe baza informaţiilor a peste 6.000 de utilizatori din mai mult de 150 oraşe şi cuprinde date privind nivelul salariilor în funcţie de domeniu de activitate, localitate, pregătire şi numărul de salariaţi, dar şi date referitoare la beneficiile salariale, potrivit datelor BestJobs.

Reprezentanţii site-ului de recrutare au precizat că informaţiile fac referire la utilizatorii care erau înscrişi până la începutul zilei de luni, estimând că numărul participanţilor la studiu va creşte constant, rubrica fiind deschisă.

"Avem informaţiile din două surse, angajaţi, respectiv companiile angajatoare (clienţi ai Bestjobs.ro - n.r.) şi în general sumele declarate se confirmă. Am început să strângem aceste informaţii săptămâna trecută, sunt în jur de 6.000 de salarii declarate şi numărul creşte, devine deja foarte relevant la nivel naţional. Faţă de datele Institutului Naţional de Statistică, la noi sunt informaţiile mai bogate. INS are ce declară angajatorii, însă, în momentul de faţă, aproape jumătate dintre români nu primesc tot salariul pe cartea de muncă. Plus că la INS nu se centralizează beneficiile", a declarat, luni, directorul de marketing al Neogen, proprietarul site-ului bestjobs.ro, Constantin Ferseta.

Astfel, potrivit sondajului, bucureştenii ocupă primul loc în ceea ce priveşte salariul mediu, circa 730 euro, pe locul doi şi trei aflându-se angajaţii din Arad, cu 597 de euro şi Cluj Napoca cu 580 euro. Următoarele trei locuri sunt ocupate de Sibiu- 535 euro, Timişoara- 535 euro şi Galaţi- 507. Angajaţii din Iaşi, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Oradea şi Piteşti au salarii medii cuprinse între 400 euro şi 480 euro.

Potrivit datelor BestJobs.ro, cel mai mare salariu din Capitală se ridică la 10.000 de euro pe lună, acordat unui director de vânzări pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Locurile următoare în clasament sunt ocupate de un manager maketing pe regiune- 8.000 euro şi de un director juridic- 7.500 euro.

Pe domenii de activitate, cei mai bine plăţiti bucureşteni lucrează în domeniul IT şi tehnologii- 1.150 euro, industria uşoară- 1.075 euro, consultanţă - 970 euro şi imobiliare - 940 euro.

Cei mai mulţi dintre bucureştienii chestionaţi privind beneficiile salariale, respectiv 61%, au spus că primesc bonuri de masă, în timp ce 42% beneficiază de maşină de serviciu, 36% asigurări medicale, 22% de laptop, iar 17% au primit un telefon mobil.

De asemenea, studiul BestJobs relevă că românii care primesc un post în străinătate au salarii medii de 1.200 euro, cei mai bine recompensaţi fiind inginerii software- 2.970 euro, medicii- 2.700 euro şi inginerii- 2.000 euro.

Şi la nivel de ţară, domeniul IT conduce în topul salariilor, cu o medie de 1.057 euro. Consultanţii au un salariu mediu de 960 euro, angajaţii din sectorul bancar primesc 800 euro, în timp ce angajaţii care lucrează în domeniul imobiliar câştigă în medie 746 euro. Salariul mediu pentru salariaţii din telecomunicaţii se ridică la 709 euro, iar cei care lucrează în sectorul petrochimie, petrol şi gaze naturale primesc în medie pe lună 710 euro.

Cele mai mici salarii medii, sub 300 euro pe lună, le au cei care lucrează în cadrul companiilor de pază, agenţii sportivi şi instructorii.

Salariul mediu al unui elev sau student este de 200 euro, aceştia ocupând posturi de barmani, promoteri, operatori pe calculator sau vânzători.

Siteul BestJobs.ro este deţinut de Neogen, înfiinţată în anul 2000 sub numele Rogenerator. Grupul are peste 1,5 milioane de utilizatori înregistraţi în România şi peste 550.000 în Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. Mărcile deţinute sunt Neogen.ro, Colegi.ro, Noi2.ro, Mall.ro, Doizece.ro, Impulse.bg, Dalavera.bg, Faces.md, Poljubac.com şi Urbae.com.

Potrivit datelor companiei, baza de date Best.Jobs cuprinde peste un milion de CV-uri şi peste peste 20.000 companii active.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici