Angajaţii ICA Ghimbav, în a treia zi de proteste din cauza salariilor

Angajaţii Întreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav, judeţul Braşov, au întrerupt lucrul timp de patru ore, miercuri dimineaţă, pentru cea de-a treia zi consecutiv, din cauza neplăţii la timp a salariilor, ei ameninţând că de joi vor intra în grevă generală.

26 afișări
Imaginea articolului Angajaţii ICA Ghimbav, în a treia zi de proteste din cauza salariilor

Angajaţii ICA Ghimbav, în a treia zi de proteste din cauza salariilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu pot accepta ca salariaţii să fie trataţi ca nişte sclavi. Am dat ultimatum pentru AVAS să ne ofere un program din care să rezulte plata salariaţilor la zi. Nu ţin ca fabrica să funcţioneze. Dacă nu sunt în stare să ţină fabrica, să o închidă şi să se intre în lichidare voluntară, iar salariaţii să beneficieze de plăţile compensatorii pe Legea 116, ca şi cei de la Tractorul şi Rulmentul", a declarat, miercuri, liderul Sindicatului Liber ICA Ghimbav, Şuba Arpad.

Conform acestuia, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) le-a comunicat sindicaliştilor că are nevoie de timp mai mult pentru stabilirea unui plan de plăţi, însă angajaţii sunt decişi ca joi să intre în grevă generală.

"Există şi varianta plăţii salariilor din partea conducerii fabricii. În acest caz, noi suntem dispuşi să facem o şedinţă şi să vedem ce se va întâmpla în continuare", a adăugat Şuba.

Directorul general al societăţii, Traian Tomescu, a declarat că miercuri, până la ora 12.00, nu intraseră în conturile societăţii banii de la furnizorii din Germania şi SUA, în cuantum de 100.000 de dolari. "Banii din Germania ar trebui să intre astăzi (miercuri - n.r.) şi în cursul zilei de mâine să fie
încărcate şi cardurile angajaţilor", a spus Tomescu.

Muncitorii de la ICA Ghimbav au oprit lucrul încă de luni, timp de patru ore, între orele 7.00 şi 11.00, în semn de protest faţă de întârzierea acordării salariilor. Ei nu şi-au primit lichidarea pe luna iulie şi salariul integral pe luna august. Salariile totale restante se ridică la aproximativ 150.000 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici