Angajaţii INM şi SNG câştigă procesul pentru sporuri intentat Ministerului de Finanţe

Curtea de Apel Bucureşti a obligat Ministerul Finanţelor Publice la plata sporului de 50 la sută angajaţilor Şcolii Naţionale de Grefieri (SNG) şi ai Institutului Naţional al Magistraturii (INM), după ce aceştia au intentat un proces în problema sporurilor.

44 afișări
Imaginea articolului Angajaţii INM şi SNG câştigă procesul pentru sporuri intentat Ministerului de Finanţe

Angajaţii INM şi SNG câştigă procesul pentru sporuri intentat Ministerului de Finanţe

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a Ministerului de Finanţe, dar şi excepţia inadmisibilităţii, invocate de aceeaşi instituţie.

Instanţa a admis parţial acţiunea celor două reclamante, respectiv INM şi SNG, apreciind că refuzul de plată a sporurilor - în sumă de 61.926 de lei către INM şi 18.651 de lei către SNG - ar fi ilegal.

Aşadar, instanţa a obligat pârâţii la aprobarea plăţii sumelor "în termen de o zi de la pronunţare".

Decizia este executorie de drept şi atacabilă cu recurs în termen de 15 zile de la pronunţare.

Acest proces vine după altele similare în care angajaţi din diverse structuri ale sistemului judiciar au câştigat procese împotriva instituţiilor statului, obligate de instanţe să acorde sporurile de 50 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici