Angajaţii nu se mai aşteaptă să primească prime sau cadouri de Paşte

Angajaţii sunt mai pesimişti privind şansele de beneficia de prime cu ocazia sărbătorilor pascale faţă de decembrie 2009, astfel că peste 80% cred că nu vor primi bani în plus la salariu sau cadouri din partea angajatorilor, faţă de aproape 50% în perioada Crăciunului, potrivit Myjob.

20 afișări
Imaginea articolului Angajaţii nu se mai aşteaptă să primească prime sau cadouri de Paşte

Angajaţii nu se mai aşteaptă să primească prime sau cadouri de Paşte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste 80% dintre angajaţii români nu se mai aşteaptă la vreo primă cu ocazia sărbatorilor pascale. (...) Procentul a crescut simţitor faţă de perioada sărbatorilor de iarna, când doar 31,32% dintre angajaţi ştiau că nu vor primi nimic în plus la salariul din decembrie, iar alţi 17,18% declarau că păstrarea jobului este prima lor de Crăciun", se arată într-un comunicat transmis, joi, de administratorii site-ului de recrutare Myjob.

Astfel, 60,15% dintre respondenţi sunt siguri că nu vor beneficia de vreun bonus, în timp ce încă aproape un sfert (24,08 %) cred că vor primi simple urări din partea angajatorilor.

Puţin peste 6% dintre angajaţi au spus că vor primi 20% în plus la salariu, la jumătatea nivelului înregistrat în decembrie 2009, de 13,84%.

"Scăderea este vizibilă şi în cazul angajaţilor care se aşteaptă la cadouri în bunuri din partea şefilor, numai 5,63 % dintre participanţii la acest sondaj, faţă de puţin peste 9% de Crăciun. Totodată, devine din ce în ce mai popular un nou tip de premiere, mai exact 3,8% dintre angajaţii români vor primi zile libere în plus faţă de cele legale din partea companiilor la care lucrează", se precizează în comunicat.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel naţional, în perioada 25-31 martie, pe un eşantion reprezentativ de peste 2.000 de respondenţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt din Bucureşti (29%), urmaţi de angajaţi din Constanţa, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici