Angajaţii REBU vor picheta sediul Primăriei sectorului 1 timp de două săptămâni

Cei aproximativ opt sute de angajaţi ai REBU care îşi desfăşurau activitatea în sectorul 1 al Capitalei vor picheta sediul Primăriei din această zonă administrativă timp de 15 zile, începând de joi, fiind nemulţumiţi că primarul Andrei Chiliman a reziliat contractul de curăţenie stradală.

1 afișare
Imaginea articolului Angajaţii REBU vor picheta sediul Primăriei sectorului 1 timp de două săptămâni

Angajaţii REBU vor picheta sediul Primăriei sectorului 1 timp de două săptămâni

Liderul de sindicat al REBU, Gheorghe Voicu, a avertizat, marţi, că dacă vor rămâne fără locuri de muncă, cei opt sute de salariaţi "se vor apuca de furat şi alte infracţiuni", pentru că cei mai mulţi dintre ei nici măcar nu ştiu să scrie şi să citească. "Se va înmulţi numărul infracţiunilor, pentru că oamenii aceştia dau cu mătura de ani de zile, nu ştiu să facă altceva şi nici nu au posibilitatea să se recalifice, pentru că nu ştiu carte", a afirmat Voicu.

"Oamenii aceştia au rate la bancă, unii dintre ei stau cu chirie, de unde o să-şi plătească ei datoriile dacă nu mai au niciun venit?", se întreabă liderul de sindicat. El spune că primarul Chiliman le-a spus clar că este vorba de o problemă politică la mijloc, pentru că directorul REBU, Mircea Raicu, este membru al altui partid politic.

Potrivit liderului sindical, Andrei Chiliman nu vrea să cedeze şi că "merge înainte cu licitaţia, fiind interese politice la mijloc".

Câteva zeci de angajaţi ai firmei de salubrizare REBU au început, marţi dimineaţă, un protest faţă de rezilierea contractului de curăţenie stradală pentru sectorul 1 al Capitalei şi cer ca primarul Andrei Chiliman să revină asupra acestei decizii.

Directorul REBU, Mircea Raicu, a declarat că, deocamdată, salariaţii protestează în incinta punctelor de lucru ale societăţii dar, din 23 august, vor ieşi în stradă, deoarece au primit o autorizaţie din partea Primăriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici