Angajaţii regiei de termoficare din Buzău primesc prime de vacanţă între 500 de lei şi 2.500 de lei

Regia Autonomă Municipală care furnizează apă caldă şi căldură la Buzău şi care are datorii de peste 12 milioane de lei oferă salariaţilor prime de vacanţă cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei, aceiaşi angajaţi încasând, de luna trecută, salarii mai mari cu până la 8 la sută.

42 afișări
Imaginea articolului Angajaţii regiei de termoficare din Buzău primesc prime de vacanţă între 500 de lei şi 2.500 de lei

Angajaţii regiei de termoficare din Buzău primesc prime de vacanţă între 500 de lei şi 2.500 de lei (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Regia Autonomă Municipală are datorii către furnizorul de gaze naturale, iar în primăvara acestui an mii de buzoieni din mai multe cartiere ale oraşului au şi rămas, din această cauză, fără apă caldă şi căldură.

Deşi instituţia, care însumează datorii de peste 12 milioane de lei către furnizorul de gaze, reuşeşte să mai achite din datorii doar prin contractarea unor credite bancare girate de Primăria Buzău, angajaţii beneficiază în această vară de prime de vacanţă.

Primele vor fi cuprinse între 500 de lei şi 2500 de lei şi vor fi acordate fiecărui angajat al regiei, în funcţie de salariu şi funcţia pe care o are. Angajaţii regiei Buzău beneficiază, de luna trecută, de salarii mărite cu până la 8 procente, salariul mediu depăşind astfel suma de 2.200 de lei.

Conducerea regiei recunoaşte că instituţia are datorii şi că în acest an au apărut sincope în furnizarea serviciilor către populaţie, însă susţine că primele de vacanţă sunt stipulate în contractul colectiv de muncă şi pot fi eliminate doar în urma unor alte demersuri şi hotărâri.

"Este un drept prevăzut în contractul colectiv de muncă pe ramură valabil până anul viitor. În total, sunt puţin peste 200 de salariaţi care vor avea parte de aceste prime", a declarat, joi, directorul RAM Buzău, Miluca Neamţu.

La rândul său, contabilul şef al instituţiei, Florica Onel, a precizat că toţi cei 216 angajaţi ai regiei vor beneficia de prime de vacanţă, valoarea lor totală fiind de circa 330.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici