Angajatorii verifică pe Google reputaţia angajaţilor

Aproape jumătate din companiile de recrutare din Europa caută informaţii despre candidaţi pe reţele de socializare precum Facebook şi jumătate dintre aceştia sunt respinşi în baza datelor găsite, potrivit unui studiu al EU Data Protection Day, comandat de Microsoft, scrie EurActiv.

26 afișări
Imaginea articolului Angajatorii verifică pe Google reputaţia angajaţilor

Angajatorii verifică pe Google reputaţia angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne uităm pe reţelele de socializare precum Facebook sau LinkedIn numai pentru candidaţii care aplică la joburi pentru poziţiile înalte, pentru a afla ce fel de personalitate au, care le sunt hobby-urile şi experienţa profesională. Pentru poziţiile de junior nu ne interesează aceste aspecte", a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Faur, HR services director în cadrul companiei de audit şi consultanţă BDO România.

Citeşte mai multe despre metodele de angajare la care apelează angajatorii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici