Anghel: Mă retrag din competiţia pentru postul de ministru, nu vreau să ”întinez” noul Guvern

Senatorul PSD Adrian Anghel a declarat, luni că se retrage din competiţia pentru portofoliul de ministru pentru relaţia cu românii de pretutindeni ca urmare a faptului că nu a obţinut aviz pozitiv clar la audieri, din partea colegilor săi parlamentari, adăugând că nu vrea să ”întineze” noul Guvern.

93 afișări
Imaginea articolului Anghel: Mă retrag din competiţia pentru postul de ministru, nu vreau să ”întinez” noul Guvern

Adrian Anghel (Imagine: Marius Dumbrãveanu/Mediafax Foto)

”Nu e aviz negativ. Au fost 12 voturi ”pentru” 4 abţineri şi 8 ”mpotrivă”, deci nu e aviz negativ, numai că trebuia să fie, pentru un aviz pozitiv, tehnic, 12 voturi plus unu. Eu ştiu că pot să merg mai departe, pentru că este un vot consultativ. Dar decizia mea e ca, atât timp cât colegii mei senatori şi deptaţi consideră că nu sunt bun pentru această funcţie, nu are rost să întinez acest Guvern”, a spus Anghel.

El a arătat că a decis să se retragă din această competiţie şi că l-a anunţat pe premierul Ponta, care a fost ”dezamăgit” de această decizie.

”Premierul, normal, a spus că e dezamăgit, că are nevoie de un om ca mine, care înţelege diaspora, dar nu vreau să întinez acest nou Guvern şi pentru acest lucru prefer să mă retrag şi l-am rugat pe premier ăs găsească pe altcineva”, a spus Adrian Anghel.

Mircea Lubanovici, preşedintele comisiei pentru românii din afara graniţelor a declarat, luni, că după verificarea listei de prezenţă s-a stabilit că au votat 24 de parlamentari, astfel că Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Miron Mitrea a anunţat în plen că premierul Victor Ponta l-a nominalizat pe deputatul PSD Angel Tîlvăr pentru funcţia de ministru al Românilor de Pretutindeni, în locul lui Adrian Anghel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici