ANI cere instanţei confiscarea averii medicului Şerban Brădişteanu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut instanţei, luni, confiscare sumei de aproximativ 4 milioane de euro aparţinând medicului Şerban Alexandru Brădişteanu, bani ce ar fi fost obţinuţi în perioada 2000-2004 în care a deţinut funcţia de senator în Parlamentul României.

149 afișări
Imaginea articolului ANI cere instanţei confiscarea averii medicului Şerban Brădişteanu

ANI cere instanţei confiscarea averii medicului Şerban Brădişteanu (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, ANI a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia medicul Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al comisiei de licitaţie. În legătură cu această licitaţie Brădişteanu a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată de către Curtea de Apel Bucureşti în baza Legii 144/2007 cu modificările şi completările ulterioare. Sesizarea a făcut obiectul dosarului nr. 17/II/2008.

Din verificarea documentelor, a declaraţiilor de avere ale lui Brădişeanu, precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente de către inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză", spune ANI.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate solicită instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889, 58 de euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici