ANI: Deputatul Florică Bîrsăşteanu, incompatibil întrucât a deţinut simultan mai multe funcţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Florică Bîrsăşteanu, pentru că a deţinut, simultan, mai multe funcţii, respectiv consilier local, administratorul unei firme şi director al unui spital.

236 afișări
Imaginea articolului ANI: Deputatul Florică Bîrsăşteanu, incompatibil întrucât a deţinut simultan mai multe funcţii

ANI: Deputatul Florică Bîrsăşteanu, incompatibil întrucât a deţinut simultan mai multe funcţii

Inspectorii de integritate au constatat că deputatul PSD a deţinut, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, simultan, atât funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu” Timişoara, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de ANI.

În plus, susţin inspectorii de integritate, Florică Bîrsăşteanu a deţinut, în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, simultan, atât funcţia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brînzeu” Timişoara, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL.

În perioada exercitării mandatului său de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. V. Babeş - instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Timişoara - a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu SC Centrul de Radioimagistică Dr. Birsasteanu SRL - societate în cadrul căreia Bîrsăşteanu deţinea calitatea de administrator la data încheierii contractului -.

În baza acestui contract, SC Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL a obţinut venituri în cuantum de 86.305 lei.

Mai mult, arată inspectorii de integritate, Florică Bîrsăşteanu a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Timişoara din mai 2013 în urma căreia au fost încheiat un contract de închiriere şi un act adiţional între Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş şi Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu SRL.

Florică Bîrsăşteanu a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara în perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014 şi a deţinut funcţia de director medical în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv funcţia de manager interimar, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brînzeu” Timişoara.

ANI arată că deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici