ANI, despre statutul magistraţilor: CCR nu s-a pronunţat asupra unei norme din forma actuală

Agenţia Naţională de Integritate susţine, referitor la decizia CCR privind statutul magistraţilor, că elementele ce privesc regimul incompatibilităţilor nu pot fi aplicate ca urmare a hotărârii întrucât Curtea nu s-a pronunţat asupra unei norme din legea în vigoare.

190 afișări
Imaginea articolului ANI, despre statutul magistraţilor: CCR nu s-a pronunţat asupra unei norme din forma actuală

ANI, despre statutul magistraţilor: CCR nu s-a pronunţat asupra unei norme din forma actuală

"Elementele de neconstituţionalitate constatate prin Decizia CCR nr. 45/2018 se limitează, potrivit competenţelor constituţionale şi legale ale Curţii Constituţionale, la tipul de control de constituţionalitate efectuat, şi anume cel anterior intrării în vigoare a unei legi, ceea ce înseamnă că instanţa constituţională nu s-a pronunţat asupra constituţionalităţii/neconstituţionalităţii
niciunei norme din forma actualã a Legii nr. 303/2004", transmite ANI printr-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că, deşi în considerentele deciziei este extins controlul de constituţionalitate inclusiv prin interpretarea unor texte aflate în vigoare, prin raportare exclusivă la regimul incompatibilităţilor, dispoziţiile Legii privind statutul magistraţilor se aplică în forma în care sunt în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici