ANI rămâne fără vicepreşedinte

Toţi candidaţii care au susţinut, miercuri, proba orală la examenul pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au fost declaraţi respinşi, astfel că postul rămâne vacant şi după cel de-al treilea concurs organizat pentru angajarea pe acestă poziţie.

189 afișări
Imaginea articolului ANI rămâne fără vicepreşedinte

Actualul preşedinte al ANI, Cătălin Macovei (Imagine: Mediafax Foto)

Cnform rezultatelor oficiale, publicate, miercuri seară, pe site-ul Consiliului Naţional de Integritate (CNI) - forul care se ocupă de organizarea concursurilor pentru angajări la ANI - niciunul dintre cei patru candidaţi nu a reuşit să treacă proba interviului.

Iniţial, la examen au fost înscrişi opt candidaţi, însă la susţinerea probei scrise s-au prezentat doar cinci dintre ei. Din cei cinci, doar unul a trecut de proba scrisă înaintea contestaţiilor, alţi trei fiind declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor.

Astfel, cei patru - Ionel Ion Gârleşteanu, Silviu Colibăşanu, Felix Branişte şi Dragoş Brezeanu - au ajuns să susţină, miercuri, proba orală. Aceasta a constat într-un interviu în faţa plenului CNI, în care aspiranţii la postul de vicepreşedinte al ANI aveau de prezentat un plan de management.

Niciunul dintre cei patru nu i-a convins însă pe membrii Consiliului, care le-au acordat note sub 65,86 de puncte, astfel că, din cauza mediilor de maximum 72,31 de puncte, niciunul nu a putut fi declarat admis.

Cea mai mare medie a fost obţinută de Silviu Colibăşau, candidat despre care un săptămânal relata recent că ar fi fost, în urmă cu mai mulţi ani, portar la mai multe instituţii bucureştene.

Postul de vicepreşedinte al ANI a fost ocupat, din toamna anului 2007 până în martie 2008, de actualul preşedinte al Agenţiei, Cătălin Macovei. Acesta a candidat, din funcţia de vicepreşedinte pe care o deţinea, pentru cea de preşedinte al ANI, câştigând concursul şi lăsând vacant locul de vicepreşedinte.

CNI nu a stabilit când va organiza următorul examen pentru ocuparea acestui post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici