ANI solicită cercetarea lui Adrian Minune pentru fals în declaraţii - VIDEO

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Buftea în cazul lui Adrian Simionescu, pe numele de scenă Adrian Minune, pentru fals în declaraţiile de avere şi de interese completate în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos.

150 afișări
Imaginea articolului ANI solicită cercetarea lui Adrian Minune pentru fals în declaraţii - VIDEO

ANI solicită cercetarea lui Adrian Minune pentru fals în declaraţii (Imagine; Aurelia Alexa/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) arată, într-un comunicat de joi, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea efectuării de cercetări în cazul lui Adrian Simionescu, pentru fals în declaraţii.

În acest caz, ANI s-a sesizat din oficiu, în 14 noiembrie 2008, cu privire la posibila nerespectare de către Adrian Simionescu, în calitate de consilier în Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov) a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere aferente anului fiscal 2007. Adrian Simionescu a fost validat în funcţia de consilier local al comunei Ştefăneştii de Jos în 9 iulie 2008.

În urma verificărilor efectuate, ANI a stabilit că Adrian Simionescu nu a depus în termenul legal declaraţiile de avere şi de interese, astfel că, în 25 noiembrie 2008, a fost amendat cu 500 de lei. Simionescu a achitat amenda în 10 februarie 2009.

"La data de 05.12.2008, domnul Simionescu Adrian a fost informat cu privire la declanşarea procedurii de verificare, respectiv asupra drepturilor sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare", se mai arată în comunicatul ANI.

Video Stirileprotv.ro

ANI a verificat în cazul lui Simionescu informaţiile şi documentele primite de la Primăria Comunei Ştefăneştii de Jos - Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, Administraţia Finanţelor Publice Comunale Voluntari, Administraţia Finanţelor Publice Sector 3, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Primăria Sectorului 3 - Direcţia Taxe şi Impozite Locale, precum şi Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În urma verificărilor a rezultat că în declaraţia de avere din 30 septembrie 2008, Adrian Simionescu nu a declarat sau a făcut menţiuni eronate cu privire la "bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune", obţinute sau realizate împreună cu familia sa.

Astfel, la rubrica "Bunuri imobile - terenuri", Adrian Minune a trecut eronat suprafaţa unui teren achiziţionat în comuna Ştefăneştii de Jos, suprafaţă reală a acestuia fiind de 12.234 de metri pătraţi, nu a menţionat un teren situat în comuna Corbeanca (judeţul Ilfov), în suprafaţă de 7.676 mp, dobândit în anul 2007.

De asemenea, Adrian Minune nu a declarat un apartament în Bucureşti, sector 3, dobândit în anul 1997, şi nu a menţionat cele două autoturisme Mercedes Benz 200 şi Mercedes Benz E 280, notate ca înstrăinate fără a fi prezentate acte doveditoare în acest sens.

La rubrica "Datorii", Adrian Minune nu a menţionat contractul de leasing financiar, încheiat în 17 august 2007, cu SC Eurial Leasing IFN SA, "având ca obiect dreptul de folosinţă şi posesie asupra unui imobilul situat în Comuna Ştefăneştii de Jos, compus din teren în suprafaţă de 3.000 mp şi construcţiile edificate pe acesta, cu o suprafaţă totală construită la sol de 799 mp". Contractul, încheiat pentru perioada 16 august 2007 - 24 septembrie 2022, are o valoare de 339.000 de euro, precizează ANI.

Adrian Simionescu nu a menţionat nici veniturile realizate în anul fiscal 2007, deşi, conform evidenţelor Administraţiei Finanţelor Publice Sector 3, a obţinut atât venituri din cedarea folosinţei bunurilor - în cuantum de 5.625 lei net -, precum şi din activitatea prestată în calitate de "muzician" - în sumă de 50.723 de lei net, se mai arată în comunicat.

Totodată, în declaraţia de interese din data de 30 septembrie 2008, Adrian Simionescu nu a menţionat că este membru PSD şi nici faptul că este asociat la firma A&G Music&Film SRL, asociat unic şi administrator la firma Adrian media Music SRL, respectiv că este comerciant persoană fizică la firma Simionescu G. Adrian Persoană Fizică.

"Domnul Simionescu Adrian este asociat la A & G MUSIC & FILM S.R.L. şi deţine un număr de 22 părţi sociale, cota de participare la beneficiile şi pierderile societăţii înfiinţate în anul 1991 fiind de 90,9100%. Domnul Simionescu Adrian este asociat unic şi administrator cu puteri depline la SC ADRIAN MEDIA MUSIC S.R.L. şi deţine un număr de 10 părţi sociale, cota de participare la beneficiile şi pierderile societăţii înfiinţate în anul 2005 fiind de 100.0000000000%. Din anul 2006, domnul Simionescu Adrian deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică la SIMIONESCU G. ADRIAN", potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate mai notează că Adrian Minune s-a prezentat, în 21 ianuarie 2010, la sediul ANI, ocazie cu care a spus că în declaraţiile completate şi depuse în 30 septembrie 2008 a menţionat că deţine în comuna Ștefăneşti teren în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

"În realitate deţin o suprafaţă de teren 11.600 m2, diferenţa dintre cele două suprafeţe de teren am omis să o menţionez în declaraţia de avere pe motiv că nu m-am ocupat niciodată de acte. La rubrica «clădiri» am menţionat că deţin în com. Ștefăneşti o casă de locuit. Mai deţin un apartament situat în Buc. sector 3 pe care am omis să-l menţionez în declaraţia de avere, cele 3 autoturisme menţionate în declaraţia de avere din data de 30.09.2008 le deţin şi acum. Pe lângă aceste autoturisme deţin şi la acest moment un autoturism marca Umbra Rimorchi - JETSKI, pe care am omis să-l menţionez; referitor la terenurile situate în com. Afumaţi, com. Glina şi com. Corbeanca, le deţin şi nu le-am menţionat în declaraţia de avere din data de 30.09.2008 pentru că am omis; în legătură cu cele două autoturisme marca MERCEDES 200 și MERCEDES E280 le-am înstrăinat; am două împrumuturi la bănci, nu le mai reţin numele, nu le-am menţionat în declaraţia de avere la rubrica «datorii» pentru că am omis; referitor la cele 3 societăţi pe care le deţin şi unde am calitate de asociat sau administrator nu le-am menţionat în declaraţia de interese din data de 30.09.2008 întrucât am omis", a declarat Adrian Simionescu, potrivit ANI.

În 29 ianuarie 2010, pentru a clarifica unele din aspectele care fac obiectul dosarului de investigaţie, Adrian Minune s-a prezentat din nou la sediul ANI, pentru a depune mai multe documente: contract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil, extravilan, în suprafaţă de 2.000 mp, situat în comuna Ştefăneştii de Jos, în valoare de 7.000.000 lei; contract de vânzare-cumpărare pentru un teren extravilan, arabil, în suprafață de 7676 mp, în indiviziune şi în părţi egale cu Marinescu Leonard, situat în comuna Corbeanca, în valoare de 15.000 lei; actul constitutiv al SC Adrian Media Music SRL; certificatul de înregistrare al comerciantului persoană fizică Simionescu G. Adrian; certificatul de înregistrare al SC A & G Music & Film SRL şi hotărârea adunării generale a asociaţilor; un contract de leasing financiar, încheiat în anul 2007 cu SC Eurial Leasing IFN SA.

"Având în vedere cele prezentate, deşi avea obligaţia legală, domnul consilier Simionescu Adrian nu a menţionat sau a menţionat eronat în declaraţiile de avere şi de interese, din data de 30.09.2008, veniturile, «bunurile proprii, comune şi cele deţinute în indiviziune» deţinute sau realizate împreună cu familia sa, precum şi interesele. Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul consilier Simionescu Adrian a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", se arată în finalul comunicatului ANI.

Verificările ANI în cazul lui Adrian Minune au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organele judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici