ANOFM: Circa 20.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional

Peste 2.000 de agenţi economici au anunţat că vor participa la Bursa generală a locurilor de muncă organizată, vineri la nivel naţional, ei oferind aproximativ 20.000 de posturi, informează, joi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

66 afișări
Imaginea articolului ANOFM: Circa 20.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional

ANOFM: Circa 20.000 de locuri de muncă, disponibile la Bursa locurilor de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

ANOFM a contactat pentru Bursa generală a locurilor de muncă, organizată la nivelul tuturor agenţiilor judeţene, peste 19.000 de agenţi economici, doar 2.000 confirmând însă participarea.

"Vor fi oferite circa 20.000 de locuri de muncă, dintre care 1.529 pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe în meseriile de inginer, medic, consultant financiar şi consilier asigurări", precizează ANOFM.

Pentru persoanele fără studii superioare locurile de muncă oferite vor fi în special în domenii precum fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, construcţii, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii, în industria alimentară, în comerţ şi în domeniul hotelier.

Cele mai multe locuri de muncă vor fi disponibile în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Iaşi, Bacău, Timiş şi Prahova.

Peste 2.300 de locuri de muncă vor fi oferite numai în Capitală, cele mai multe fiind pentru absolvenţii de studii medii şi cele mai puţine pentru absolvenţii de studii superioare, a informat, miercuri, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM).

Potrivit AMOFM, până miercuri, 138 de agenţi economici şi-au anunţat participarea la Bursa generală din Bucureşti, în total fiind oferite 2.316 de locuri de muncă.

Cele mai multe (1.002) sunt pentru studii medii, 610 pentru muncitori calificaţi, 456 pentru muncitori necalificaţi şi 228 pentru absolvenţi de studii superioare.

Persoanele care caută un loc de muncă în Capitală vor putea să consulte oferta angajatorilor începând cu ora 9.00, în foaierul Palatului Naţional al Copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici