ANP vrea secţii exterioare de detenţie din spaţii nefolosite ale Armatei sau administraţiilor locale

Agenţia Naţională a Penitenciarelor vrea să amenajeze secţii exterioare de detenţie în spaţiile nefolosite ale Armatei, ale unităţilor de Parchet sau ale administraţiilor publice locale, întrucât sistemul penitenciar are peste 14.000 de deţinuţi în plus faţă de standardul minim internaţionale.

530 afișări
Imaginea articolului ANP vrea secţii exterioare de detenţie din spaţii nefolosite ale Armatei sau administraţiilor locale

ANP vrea secţii exterioare de detenţie din spaţii nefolosite ale Armatei sau administraţiilor locale (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax foto)

Prezent, miercuri, la inaugurarea Penitenciarului Vaslui, directorul general al Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Iona Băla, a afirmat că sistemul de detenţie din România este supraaglomerat, numărul persoanelor încarcerate crescând cu 150 în fiecare lună.

Cu peste 14.000 de deţinuţi cazaţi în plus în penitenciare faţă de standardul minim prevăzut de normativele internaţionale, ANP căută soluţii pentru a creşte confortul pentru cele 32.000 de persoane care se află în prezent în sistemul de detenţie.

"Am propus noului ministru al Justiţiei o abordare foarte pragmatică a acestei situaţii. Actualele penitenciare din România să le transformăm în unităţi cu regim închis şi de maximă siguranţă, iar pentru sistemul deschis şi semideschis să căutăm spaţii neutilizate. Aici m-aş referi la actualele spaţii ale noastre nefolosite, la cele ale unităţilor de Parchet disponibile, ale Ministerului Apărării Naţionale şi chiar ale administraţiei publice locale, pe care le putem transforma în secţii exterioare ale actualelor penitenciare", a declarat, miercuri, la Vaslui, Ioan Băla.

Ioan Băla a fost prezent, miercuri, la Vaslui, la inaugurarea penitenciarului din localitate, investiţie ce se ridică, până la această dată, la 2,8 milioane euro. Întreaga investiţie, realizată doar cu bani de la bugetul de stat, se ridică la 4,2 milioane euro şi se va finaliza la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici