ANPC face verificări pe litoral, după ce mai mulţi turişti acuză că nu au fost cazaţi, deşi au plătit cu luni înainte

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificări pe litoral, marţi, în cazul mai multor turişti care nu au putut fi cazaţi în hoteluri din Eforie Nord şi Jupiter, deşi au plătit cazarea cu câteva luni înainte.

241 afișări
Imaginea articolului ANPC face verificări pe litoral, după ce mai mulţi turişti acuză că nu au fost cazaţi, deşi au plătit cu luni înainte

ANPC face verificări pe litoral după ce turişti nu au fost cazaţi deşi au plătit cu luni înainte (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Marius Dunca a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că va merge pe litoral pentru a verifica mai mulţi operatori economici, dar şi agenţii de turism, după ce a fost informat că zeci de familii stau cu bagajele pe plajă, deoarece hotelurile unde aveau rezervare le-au comunicat că nu mai există camere libere, iar o situaţie similară a fost sesizată oficial la ANPC de către un turist ajuns în Jupiter.

Preşedintele ANPC a precizat că, deşi abia a plecat de pe litoral, se va întoarce pentru noi verificări, întrucât, dacă informaţiile primite se confirmă, este vorba de "o bătaie de joc a operatorului economic sau a agenţiei".

"Sunt cazuri în care turiştii se plâng că nu fost cazaţi la ora 8.00, când au ajuns la hotel, deşi programul de cazare începe la 12.00. Dar sunt şi cazuri în care nu au fost cazaţi, deşi ei au plătit în avans cazarea. În acest caz, este vorba de o practică comercială incorectă, este o bătaie de joc a operatorului economic sau a agenţiei. Ne plângem că nu vin turişti. Păi cum să vină în condiţiile astea?", a spus preşedintele ANPC.

Marius Dunca a adăugat că, în urma verificărilor pe care le va face, va stabili dacă vina aparţine agenţiei de turism, pentru că nu a virat banii căte hotel la timp, sau dacă este vina operatorului economic, pentru că a vândut mai multe locuri de cazare decât dispune.

"Dacă agenţiile de turism au plăti la timp, iar turişii ajung şi nu au unde să se cazeze, operatorul economic este obligat să le ofere alternativă în aceleaşi condiţii pentru care ei au plătit sau în condiţii mai bune. În niciun caz, turiştii care au plătit cazare la trei stele nu vor putea fi cazaţi la două stele", a spus preşedintele ANPC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici