ANRP cere ADS informaţii despre situaţia terenurilor pe care le deţine şi care pot fi restituite

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a transmis, marţi, o adresă către Agenţia Domeniilor Statului prin care solicită date cu privire la suprafeţele de teren deţinute de această instituţie şi care pot fi disponibilizate pentru reconstituirea dreptului de proprietate.

4 afișări

Potrivit unui comunicat al ANRP, solicitarea a fost făcută ca urmare a faptului că s-au constat cazuri în care comisiile judeţene de fond funciar au validat cereri privind reconstituirea dreptului de proprietate pe anexele de despăgubiri, cu toate că pe raza judeţelor respective există însemnate suprafeţe de teren aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ASS) şi care fac obiectul unor contracte de concesiune.

"ANRP consideră că interesele din jurul contractelor de concesiune sunt principalul motiv pentru care se continuă amânarea transferului unor suprafeţe de teren către comisiile locale de fond funciar pentru retrocedare. Considerăm totuşi că interesul care trebuie să domine este cel al respectării legislaţiei în vigoare, astfel încât procesul de restituire a terenurilor să ajungă la final", a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici