Antibiotice Iaşi va trece în patrimoniul Ministerului Sănătăţii

Vicepreşedintele PSD Gheorhe Nichita a anunţat, joi, că producătorul de medicamente Antibiotice va trece în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, care va prelua pachetul majoritar de acţiuni pe care AVAS îl deţine la societatea ieşeană, după care aceasta va fi declarată unitate strategică.

58 afișări
Imaginea articolului Antibiotice Iaşi va trece în patrimoniul Ministerului Sănătăţii

Antibiotice Iaşi va trece în patrimoniul Ministerului Sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita, care este şi primarul municipiului Iaşi, a spus că principalul avantaj al acestui transfer este că profitul fabricii va fi putea fi reinvestit, iar după ce Guvernul va emite ordonanţa cu privire la trecerea societăţii în patrimoniul Ministerului Sănătăţii compania va fi declarată unitate strategică.

Potrivit lui Nichita, o decizie în acest sens va fi luată în următoarea şedinţă a Guvernului.

"Antibiotice rămâne în continuare la Iaşi, iar acest lucru înseamnă mult şi pentru municipalitate. Anul trecut, spre exemplu, s-au încasat 14 milioane de lei din impozite către Consiliul Local. De asemenea, vor fi păstrate cele 1.500 de locuri de muncă", a declarat Gheorghe Nichita.

Liderul PSD a mai spus că, în prezent, varianta privatizării Antibiotice este exclusă, iar unitatea îşi va păstra toată gama de produse.

Potrivit lui Nichita, transferul efectiv al acţiunilor Antibiotice de la AVAS la Ministerul Sănătăţii se va face în cel mult două luni.

La rândul său, vicepreşedintele AVAS Ioan Nani, fost director la Antibiotice, a declarat, joi, la Iaşi, că după transferul la Ministerul Sănătăţii societatea Antibiotice va fi inclusă în Compania Naţională a Medicamentului, din care va mai face parte şi Sanevid Arad.

Nani a mai spus că reprezentanţi ai AVAS şi ai Ministerului Sănătăţii lucrează în prezent la un proiect privind înfiinţarea Companiei Naţionale a Medicamentului.

"Lucrăm la acest proiect, iar din această companie, care va funcţiona în subordinea ministerului, vor face parte Sanevit Arad, fabrica de seringi, şi Antibiotice Iaşi. Scopul este de a produce medicamente ieftine pentru spitale şi pentru populaţie în această perioadă de criză", a declarat Nani.

Antibiotice este cea mai mare companie din portofoliul AVAS, iar autoritatea controlează 53,02% din acţiunile producătorului de medicamente. Potrivit celor mai recente raportări, în acţionariatul Antibiotice se regăseşte şi SIF Oltenia, cu 10,1% din titluri, în timp ce restul acţiunilor sunt în posesia investitorilor minoritari.

Citeşte şi

AVAS a revocat oferta de privatizare a Antibiotice Iaşi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici