Antonescu: CSM e comparabil cu o sectă. USL nu a mai existat după alegeri în privinţa justiţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comparat, joi, CSM, organism care ar trebui să conducă independent justiţia, cu o "sectă", afirmând că USL "nu a mai existat după alegeri" prin raportare la acest domeniu, dar şi că alianţa nu a fost făcută ca Valeriu Zgonea "să-i pună cămaşă" lui Remus Cernea.

799 afișări
Imaginea articolului Antonescu: CSM e comparabil cu o sectă. USL nu a mai existat după alegeri în privinţa justiţiei

Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Cred că în ceea ce priveşte, de pildă, anumite lucruri care sunt semnalate – şi nu sunt în legătură numai cu politicieni - sau evidente din interiorul sistemului judiciar şi din acţiunea anumitor instituţii ar trebui evident să facă obiectul unei discuţii măcar în CSM. Sigur, la CSM e o situaţie pe care o ştim, îmi pare foarte rău, dar din anumite declaraţii, din anumite atitudini, avem de a face nu cu ceva comparabil cu un partid politic – ceea ce deja ar fi grav – ci cu o sectă (...) Cred că ministrul Justiţiei, preşedintele, ar trebui totuşi la un moment dat, nu să dicteze CSM, dar dacă noi am făcut independenţa justiţiei cu adevărat şi CSM-ul conduce aceste instituţii, veghează la inspecţia juciară, la respectarea procedurilor, regulilor...ar trebui întrebaţi", a afirmat Antonescu referindu-se la activitatea organelor de cercetare şi instrumentare a dosarelor.

Liderul PNL a mai precizat, într-o emisiune la Realitatea TV, că lucrurile s-au "înrăutăţit" în privinţa modului în care USL se raportează la justiţie, spre deosebire de programul anunţat alegătorilor în această privinţă.

"Păi dacă dnul preşedinte Zgonea crede că noi am făcut USL ca să-i punem cămaşă lui Cernea, eu nu cred că asta. Eu cred că am făcut USL ca să vorbim, să legiferăm, să discutăm, lucruri care par a nu fi în ordine în societatea românească, indiferent că ele se leagă de sistemul de justiţie, de relaţiile internaţionale sau de serviciile secrete", a mai comentat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să puncteze asupra faptului că în privinţa justiţiei USL nu a mai existat chiar de după momentul alegerilor.

"În această privinţă (a raportării la justiţie, n.r.) nu a existat, nu a mai existat USL după alegeri. USL este o alianţă care acţionează coerent, în comun, şi are 70% când face asta. În această privinţă nu a mai existat USL...şi nu a mai existat 70% şi de aceea s-a stat pe loc", a mai explicat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici