Antonie Solomon, aplaudat de zeci de persoane care au participat la cununia religioasă a fiului său

Zeci de localnici din Leamna de Sus (Dolj) l-au aplaudat, sâmbătă după-amiază, pe primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, în momentul în care acesta a ajuns la biserica din localitate, unde a fost oficiată cununia religioasă a fiului său, Iulian, de către Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu.

574 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon, aplaudat de zeci de persoane care au participat la cununia religioasă a fiului său

Antonie Solomon, aplaudat de zeci de persoane care au participat la cununia religioasă a fiului său (Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Peste 200 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la cununia religioasă a lui Iulian Solomon, fiul primarului suspendat al municipiului Craiova, Antonie Solomon, care a avut loc la biserica din localitatea Leamna de Sus.

Câteva zeci de localnici se strânseseră în curtea bisericii, construită cu ajutorul financiar al lui Antonie Solomon, cu două ore înainte de cununia religioasă, programată pentru ora 17.00.

"Îl aşteptăm pe domn' primar să-l vedem că de mai bine un an de zile nici nu mai ştim cum arată la culoare", a spus una dintre femeile care se aşezaseră pe o bancă din curtea bisericii.

Invitaţii care au participat la cununia religioasă a lui Iulian şi Gloria Solomon au fost aşteptaţi cu un covor roşu, care se întindea pe câteva zeci de metri, de la intrarea în biserică, până la poarta de acces în curtea lăcaşului de cult.

La slujba religioasă a participat şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Eugen Georgescu.

"Aurică (n.r. - Antonie Solomon) îmi este prieten vechi. Am venit să fiu alături de familia Solomon şi de Iulian şi soţia sa la acest fericit eveniment", a spus Eugen Georgescu.

În jurul orei 16.45, la biserica din Leamna de Sus a ajuns şi Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu care, alături de şase preoţi şi doi diaconi, a oficiat cununia religioasă.

În momentul în care primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, însoţit de soţia sa, Maria, au ajuns la biserică, zeci de localnici au început să îl aplaude.

"Este a doua oară când ajung la Leamna. După un an şi jumătate, am ajuns joi noapte, la ora 12.00, chiar aici, la biserică, şi am ajuns azi (sâmbătă - n. r.) din nou, pentru un eveniment frumos. Fiului meu îi urez să fie sănătos. Şi el, şi soţia lui. Să-l ocolească necazurile şi dacă se poate, toate necazurile să mi le dea Dumnezeu mie. Am datorii de suflet pentru familia mea. Surpriza pentru cei doi miri sunt eu, ce să zic", a spus Antonie Solomon la intrarea în biserică.

Naşul de cununie al lui Iulian şi al Gloriei Solomon a fost Sebastian Răduleţu, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe Antonie Solomon în procesul de corupţie în care este judecat, alături de omul de afaceri piteştean Cornel Penescu, de magistraţii Tribunalului Galaţi.

La Leamna de Sus a ajuns şi preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, Eugen Simion.

Antonie Solomon a venit la Leamna de Sus, localitate în care are o casă de vacanţă, după un an şi trei luni de la arestarea sa într-un dosar de corupţie. De altfel, de la vila sa din Leamna de Sus a fost dus de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti direct în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Lider al PDL Craiova, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat un ordin în acest sens.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Judecătorii au decis ca Solomon să fie pus în libertate, dar au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar.

În urmă cu două săptămâni, magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea lui Antonie Solomon de a i se permite, pentru câteva zile, să părăsească municipiul Craiova pentru a participa la cununia religioasă a fiului său.

"În baza dispoziţiilor Cod procedură penală încuviinţează ca în perioada 10-12 iunie inculpatul Solomon Antonie să părăsească localitatea de domiciliu - respectiv municipiul Craiova, pentru a se deplasa în satul Leamna de Sus, comuna Bucovăţ, judeţul Dolj", se arată în încheierea Tribunalului Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici