Anularea referendumului local privind eutanasierea câinilor maidanezi, aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Anularea hotărârii privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor maidanezi a fost aprobată, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

241 afișări
Imaginea articolului Anularea referendumului local privind eutanasierea câinilor maidanezi, aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Anularea referendumului local privind eutanasierea câinilor maidanezi, aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Revocarea Hotărârii CGMB din 6 septembrie privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor fără stăpân a fost votată de majoritatea consilierilor generali prezenţi la şedinţa de miercuri. Grupul consilierilor PPDD a părăsit sala de şedinţe înaintea votului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că referendumul local nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân ce nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile. Oprescu a precizat că decizia de anulare a referendumului va fi luată de consilierii generali într-o şedinţă de îndată convocată pentru miercuri.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în 6 septembrie, organizarea unui referendum local, prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari, data stabilită a scrutinului fiind 6 octombrie.

În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a fost făcută după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a fost omorât de câini, în 2 septembrie, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici