Anunţ DSP Mureş, în urma unui deces confirmat: Zeci de cadre medicale din judeţ sunt infectate cu noul coronavirus

DSP Mureş anunţă, după ce un brancardier al Spitalului Clinic Judeţean Mureş a murit, că de la începutul epidemiei în judeţ au fost înregistrate 36 de cadre medicale infectate cu coronavirus.

2966 afișări
Imaginea articolului Anunţ DSP Mureş, în urma unui deces confirmat: Zeci de cadre medicale din judeţ sunt infectate cu noul coronavirus

DSP Mureş, după decesul unui brancardier: 36 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 21 aprilie 2020, un număr de 36 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

Într-unul dintre cele 36 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş).

Dintre cele 36 cadre medicale, 16 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 7 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată, transmite sursa citată.

Cele 9 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighişoara confirmate pozitiv COVID-19 nu au locuit împreună cu familiile lor, acestea locuind fie la hotel, fie singure în apartament. Dintre acestea, 6 sunt internate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara, iar 3 sunt internate la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase. Starea celor 9 cadre medicale este una bună, majoritatea fiind asimptomatice, iar celelalte cu simptome uşoare.

Secţie Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara este în continuare funcţională, aici desfăşurându-şi activitatea, în prezent, peste 30 de cadre medicale, ca urmare a suplimentării personalului.

Celelalte cadre medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici