Anunţ pentru angajarea unui bijutier "exclus naţionalitate maghiară" la Satu Mare, sancţionat de CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a aplicat amenzi de 5.000 de lei, pentru publicarea unui anunţ într-un cotidian din Satu Mare privind angajarea unui bijutier "tânăr", cu "aspect fizic plăcut" şi "exclus naţionalitate maghiară".

202 afișări
Imaginea articolului Anunţ pentru angajarea unui bijutier "exclus naţionalitate maghiară" la Satu Mare, sancţionat de CNCD

Anunţ pentru angajarea unui bijutier "exclus naţionalitate maghiară" la Satu Mare, sancţionat de CNCD (Imagine: Shutterstock)

Colegiului director al CNCD a decis luni că publicarea anunţului reprezintă discriminare.

Astfel, persoana care a dat anunţul la ziar a fost amendată cu 3.000 de lei, iar cotidianul local din Satu Mare care l-a preluat a primit o amendă de 2.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici