Anunţul ELCEN: Centralele funcţionează integral pe gaz natural. Ce spun despre staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Capitală

Centralele ELCEN funcţionează integral pe gaz natural, anunţă compania, ca urmare a informaţiilor conform cărora s-au înregistrat recent din nou valori foarte ridicate ale poluării la nivelul capitalei şi a insinuărilor Primarului General, Gabriela Firea, privind folosirea păcurii în centrale.

600 afișări
Imaginea articolului Anunţul ELCEN: Centralele funcţionează integral pe gaz natural. Ce spun despre staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Capitală

Anunţul ELCEN: Centralele funcţionează integral pe gaz natural

ELCEN spune că începând cu data de 03.03.2020, toate centralele folosesc integral gaz natural şi furnizează energie electrică conform programului stabilit, precum şi energie termică în cantităţile şi parametrii solicitaţi de Termoenergetica în conformitate cu relaţia contractuală dintre cele două entităţi.

Instalaţiile de ardere din CET-urile ELCEN respectă în mod constant valorile limită de emisie impuse de legislaţia de mediu şi prin autorizaţiile integrate de mediu pentru toţi poluanţii (SO2, NOx şi pulberi) evidenţiaţi în înregistrările sistemelor de monitorizare (continuă) online a emisiilor.

„Menţionăm că aceste date sunt disponibile pentru a fi consultate în orice moment de către instituţiile abilitate în acest sens.

Atragem atenţia că staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti au înregistrat constant depăşiri ale valorilor limită în ultimele două săptămâni. Din informaţiile transmise de Primarul General al capitalei rezultă că păcura este un poluator principal în Bucureşti. În condiţiile în care în centralele ELCEN nu s-a folosit deloc păcură în acest interval, se observă o contradicţie flagrantă între afirmaţiile dnei Primar General privind poluarea şi realitatea din CET-uri care pune sub semnul îndoielii veridicitatea şi credibilitatea informaţiilor transmise de Municipalitate prin vocea Primarului General către opinia publică.

Este esenţială identificarea cauzelor reale de poluare din Bucureşti, astfel încât sănătatea şi siguranţa cetăţenilor să nu fie puse în pericol”, arată comunicatul ELCEN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici