Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: ”Pandemia e controlabilă, mergem spre etapa a treia de relaxare” / Când ar putea începe al treilea val de măsuri

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, spune că România se află pe o pantă descendentă, pandemia este controlabilă în acest moment şi putem spera la un al treilea val de măsuri de relaxare.

2165 afișări
Imaginea articolului Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: ”Pandemia e controlabilă, mergem spre etapa a treia de relaxare” / Când ar putea începe al treilea val de măsuri
Ministrul Sănătăţii spune că dacă situaţia se menţine în aceşti parametri, în august am putea reveni la o viaţă ”cvasi-normală”.
 
”Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24.
 
Nelu Tătaru a mai precizat că un al treilea val de măsuri de relaxare ar putea începe după 15 iunie.
 
”Rămâne ca împreună cu INSP, cu Centrul Naţional de Control şi Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă. Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii. În măsura în care vom respecta precauţiile şi regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaţionale, putem spune că vom merge şi cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici