Apa folosită la răcirea reactoarelor Centralei Nuclearo-Electrică de la Cernavodă ar putea fi folosită la încălzirea locuinţelor

Apa folosită la răcirea reactoarelor de la Centrala Nuclearo-Electrică (CNE) de la Cernavodă ar putea fi folosită pentru a încălzi locuinţele din oraş ori pentru sere şi solarii, urmând ca Ministerul Mediului să găsească o soluţie pentru reutilizarea acesteia.

375 afișări
Imaginea articolului Apa folosită la răcirea reactoarelor Centralei Nuclearo-Electrică de la Cernavodă ar putea fi folosită la încălzirea locuinţelor

Apa folosită la răcirea reactoarelor Centralei Nuclearo-Electrică de la Cernavodă ar putea fi folosită la încălzirea locuinţelor(Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, la Constanţa, că la propunerea făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, va cere specialiştilor din minister să analizeze posibilitatea ca apa folosită la răcirea reactoarelor de la CNE Cernavodă să fi refolosită.

"O să cer specialiştilor din Ministerul Mediului să iniţieze un proiect prin care să analizeze posibilitatea reutilizării apei de răcire de la Centrala Nucleară de la Cernavodă în scopuri termice ori în alte scopuri", a precizat Rovana Plumb.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a precizat că apa caldă rezultată după răcirea reactoarelor ar putea fi folosită atât pentru a încălzi locuinţele din oraş, cât şi pentru sere şi solarii.

"Acum apa de răcire este aruncată direct în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Ori, eficient este să o folosim la încălzitul oamenilor din Cernavodă, a celor care au probleme sociale în Cernavodă, dar şi pentru a dezvolta sere şi solarii, creând astfel şi locuri de muncă", a completat el.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a făcut, joi, o vizită de lucru la sediul Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, unde s-a întâlnit şi cu reprezentanţii autorităţilor locale şi instituţiilor de mediu coordonate sau aflate în subordonarea MMP, discuţiile purtate vizând identificarea de soluţii pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea serviciilor publice din judeţul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici