Apelul lui Zelenski: Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene, pentru a proteja exporturile de cereale

Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene pentru a-şi proteja rutele de export de cereale, precum şi regiunile de la graniţa cu Rusia, a declarat, sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului Apelul lui Zelenski: Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene, pentru a proteja exporturile de cereale

Apelul lui Zelenski: Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene, pentru a proteja exporturile de cereale

Liderul ucrainean a făcut solicitarea în cadrul unui summit internaţional privind securitatea alimentară desfăşurat la Kiev.

„Există un deficit de apărare aeriană, acesta nu este un secret", a declarat Zelenski la summitul „Cereale din Ucraina", la care au participat înalţi oficiali din ţări europene, inclusiv preşedintele elveţian Alain Berset şi premierul lituanian Ingrida Simonyte.

Zelenski a ţinut discursul la câteva ore după cel mai mare atac cu drone din timpul războiului, lansat de ruşi. În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a atacat Ucraina cu 75 de drone. Conferinţa de presă comună a celor trei lideri a fost întreruptă de o altă sirenă de raid aerian.

Zelenski a mai spus că Ucraina va primi de la partenerii săi străini nave care vor însoţi convoaiele de vapoare cu marfă din porturile ucrainene pentru a garanta securitatea transporturilor.

„Am acorduri cu mai multe ţări privind însoţirea convoaielor de către ucraineni, folosind echipamente străine", a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean a adăugat că speră să rezolve deficitul de apărare antiaeriană prin noi livrări de la parteneri şi prin creşterea propriei capacităţi de producţie.

Ucraina, un exportator major de cereale, a folosit câteva coridoare din Marea Neagră pentru a evita blocada ruşilor. Actualele coridoare de export de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei pornesc din porturile din regiunea Odesa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici