Aproape 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii

Aproape 1,5 milioane de români, dintre care peste 850.000 de femei, îşi serbează onomastica de Florii, dintre aceştia cei mai mulţi având numele Florin, Viorel, Viorica şi Florentina, informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne.

462 afișări
Imaginea articolului Aproape 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii

Aproape 1,5 milioane de români îşi serbează onomastica de Florii (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)

Potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Internelor, 1.485.783 de persoane îşi serbează onomastica de Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută şi ca Sărbătoarea Floriilor.

Dintre acestea, 850.848 sunt femei, cele mai multe purtând numele Viorica (145.020), Florentina (129.947), Florica (91.751) şi Camelia (73.637).

De Florii sunt sărbătoriţi şi 634.935 de bărbaţi, majoritatea având numele Florin (336.793), Viorel (145.673) şi Florian (54.608). Acestora li se adaugă 9.065 care poartă numele Mugurel şi peste 2.300 care se numesc Trandafir. De asemenea, conform statisticilor MAI, doar un singur român poartă numele de Floricică.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că preoţii militari de la Secţia de Asistenţă Religioasă participă la pelerinajul de Florii organizat, sâmbătă, de Arhiescopia Bucureştilor, pe traseul Mănăstirea Radu-Vodă, Catedrala Patriarhală-Colina Bucuriei.

De asemenea, duminică, de la ora 08.30, preoţii militari ai Ministerului Afacerilor Interne vor oficia slujba religioasă de Florii la bisericile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Iosif cel Nou, lăcaş de cult aflat în Curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii: din Bucureşti, la Biserica Capelă cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi la Biserica cu hramul Sfinţilor Mihail şi Gavriil din curtea Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici