Aproape 1000 de solicitări la ambulanţa din Capitală în ziua de Crăciun şi noaptea care a urmat

Aproape o mie de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă al Capitalei în ziua de Crăciun , patru sute dintre acestea fiind primite noaptea trecută, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Cristian Grasu, medicul coordonator al SAMB.

1 afișare
Imaginea articolului Aproape 1000 de solicitări la ambulanţa din Capitală în ziua de Crăciun şi noaptea care a urmat

Aproape 1000 de solicitări la ambulanţa din Capitală în ziua de Crăciun şi noaptea care a urmat

El a precizat că din toatal celor o mie de solicitări, de marţi, cele mai multe au fost pentru febră mare, urmate de colici abdominale provocate de excesul de alimente. A fost vorba despre 41 de apeluri pentru colici abdominale, 12 căzuţi în stradă, două accidente auto, o înjunghiere, 32 de come alcoolice şi cinci decese. De Crăciun, Ambulanţa a fost solicitată pentru opt cazuri de deces.

Şi la spitalele de urgenţă au fost sute de prezentări în ziua de Crăciun. Astfel, la Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost înregistrate aproximativ cinci sute de prezentări la camera de gardă. "Ele au cuprins mai toată patologia obişnuită acestor zile, adică infarct miocardic, tulburări digestive, ciroze hepatice decompensate, intervenţii chirugicale şi nelipsitele come alocoolice'', a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

La Spitalul Univeristar de Urgenţă din Bucureşti au fost între patru şi cinci sute de prezentări la camera de gardă. A predominat etilismul acut şi tulburările cardiace, numărul acestora depăşind limitele obişnuite, a declarat agenţiei MEDIAFAX Silvia Nica, medic primar medicină de urgenţă SUUB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici