Aproape 11.000 de abonaţi ai Electrica nu au curent electric de peste două zile

Aproape 11.000 de abonaţi ai Electrica din judeţul Prahova nu au curent electric de peste 48 de ore, după ce vântul puternic a doborât stâlpi de înaltă tensiune şi medie tensiune, zeci de echipe de intervenţie lucrând pentru remedierea avariilor.

186 afișări
Imaginea articolului Aproape 11.000 de abonaţi ai Electrica nu au curent electric de peste două zile

Prahova: Aproape 11.000 de abonaţi ai Electrica nu au curent electric de peste două zile

Potrivit datelor furnizate de Marian Popa de la Electrica Muntenia Nord, marţi, la ora 14.00, 10.818 consumatori nu aveau curent electric din cauza avariilor apărute la reţeaua de electricitate din cauza vântului puternic şi a ninsorilor abundente.

Consumatorii afectaţi sunt din 15 localităţi, situate în zona de nord a judeţului Prahova, unde săptămâna trecută a nins abundent, iar vântul a bătut cu viteză de până la o sută de kilometri la oră.

Astfel, patru localităţi, respectiv Valea Doftanei, Secăria, Seciuri şi Şotrile nu au deloc energie electrică, iar alte 11 sunt doar parţial alimentate cu electricitate. Printre localităţile alimentate parţial se numără oraşele Breaza şi Comarnic, care duminică, în ziua alegerilor, nu au avut deloc energie electrică.

Marţi după-amiază, 38 de echipe ale Electrica lucrează pentru înlocuirea a opt stâlpi de medie tensiune şi doi stâlpi de înaltă tensiune, care au fost doborâţi de vânt duminică. Avariile au fost produse în zone izolate, unde se ajunge cu mare dificultate a precizat reprezentantul Electrica Muntenia Nord.

"Sperăm ca în a doua parte a zilei de maţi să începem să punem sub tensiune reţeaua care alimentează localităţile afectate", a spus Marian Popa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici