Aproape 400 de angajaţi ai Menarom au pichetat Prefectura Galaţi

Aproape 400 de salariaţi ai societăţii gălăţene Menarom au pichetat, vineri, timp de o oră şi jumătate, sediul Prefecturii Galaţi, solictând acordarea de plăţi compensatorii pentru cei care urmează să fie disponibilizaţi până pe data de 15 august.

4 afișări
Imaginea articolului Aproape 400 de angajaţi ai Menarom au pichetat Prefectura Galaţi

Aproape 400 de angajaţi ai Menarom au pichetat Prefectura Galaţi

O delegaţie a protestatarilor a participat la o întrevedere cu prefectul Judeţului Galaţi, Mihai Capră, care i-a asigurat că este doar o problemă de timp rezolvarea acestei situaţii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a susţinut că a primit prin fax proiectul de hotărâre de Guvern, acesta fiind avizat de către toţi cei abilitaţi. El spune că protestul celor de la Menarom este "pripit" deoarece "este o chestiune de zile până când acest proiect va fi aprobat"

Viorel Ariton, liderul sindicaliştilor de la Menarom, a susţinut în faţa manifestanţilor că a avut stat de vorbă, vineri, cu ministrul Muncii, Paul Păcuraru, l-a asigurat că doreşte ca problema să se rezolve "în mod legal şi eficient".

Ariton a afirmat, însă, că nu mai crede în promisiunile ministrului muncii şi că nu va renunţa la protest până când nu va vedea publicată hotărârea în Monitorul Oficial.

"Până când nu vedem hotărârea publicată în Monitorul Oficial, nu mai credem nimic. Pentru muncitorii de la Menatrom, promisiunile domnului Păcuraru sunt zero barat. Până acum, nu s-a întâmplat nimic din ce a promis", a spus liderul sindical Viorel Ariton.

Muncitorilor de la Menarom li s-au alăturat reprezentanţi ai sindicatului Solidaritatea Siderurgiştilor, preşedintele BNS Galaţi, Valentin Gheorghe şi vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurcă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici