Aproape 60.000 de pachete cu ţigări, ascunse într-un TIR cu mobilă

Poliţiştii de frontieră din vama arădeană Nădlac au făcut cea mai mare captură de ţigări de contrabandă din acest an, descoperind, în noaptea de joi spre vineri, 57.460 de pachete ascunse într-un autotren care mergea în Elveţia.

115 afișări
Imaginea articolului Aproape 60.000 de pachete cu ţigări, ascunse într-un TIR cu mobilă

Aproape 60.000 de pachete cu ţigări, descoperite la Vama Nădlac într-un TIR care mergea în Elveţia

Ţigările erau ascunse într-un TIR care transporta, conform documentelor, canapele din Arad către o firmă din Elveţia.

"Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au avut suspiciuni în legătură cu cablul de susţinere a prelatei automarfarului, care era lărgit, şi s-a trecut la control, fiind găsite 115 baxuri de ţigări timbrate şi netimbrate", a declarat, vineri, Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cantitatea de 57.460 de pachete cu ţigări, din care 50.000 netimbrate, a fost evaluată la circa 350.000 de lei. Pe piaţa neagră din Elveţia, ţară în care sâmbătă începe Campionatul European de Fotbal, ţigările ar fi valorat de cinci ori mai mult.

Şoferul TIR-ului, un arădean de 25 de ani, susţine că nu ştia nimic despre ţigările din compartimentul de marfă. El a fost amendat cu 10.000 de lei, iar cercetările continuă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici