Aproape 600 de braşoveni au cumpărat peste 1.300 de ani de vechime în muncă

Aproximativ 600 de braşoveni au cumpărat peste 1.300 de ani de vechime în muncă pentru o contribuţie de 3,5 milioane lei. Cei care au dorit să cumpere cinci ani, au plătit aproape 16.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

837 afișări
Imaginea articolului Aproape 600 de braşoveni au cumpărat peste 1.300 de ani de vechime în muncă

Aproape 600 de braşoveni au cumpărat peste 1.300 de ani de vechime în muncă

După publicarea legii care permite cumpărarea de vechime în muncă, mai mulţi braşoveni s-au prezentat la Casa Judeţeană de Pensii Braşov pentru a-şi cumpăra vechime în muncă, deşi nu îndeplineau vârsta necesară pentru a ieşi la pensie.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Braşov, din octombrie 2016 până la începutul lunii aprilie 2017, la Braşov au fost încheiate aproape 600 de contracte pentru cumpărare de vechime în muncă.

„În cadrul celor 582 de contracte de asigurare a fost încasată o contribuţie totală de 3.546.547 de lei, care însumează 1.343 de ani de vechime în muncă, adică peste 16.000 de luni“, a declarat directorul executiv al CJP Braşov, Mady Brescan.

Cei care doresc să îşi cumpere vechime în muncă mai au termen până pe data de 27 aprilie.

Potrivit Legii 186/2016, persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Pentru cinci ani de vechime, doritorii ar trebui să plătească aproximativ 16.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici