Aproape 70% dintre maşinile oprite în trafic de RAR anul acesta prezentau nereguli

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat, de la începutul anului, peste 66.000 de vehicule aflate în trafic şi au constatat nereguli tehnice sau legate de acte la 67% dintre maşini, majoritatea nerespectând standardele de securitate rutieră, potrivit datelor RAR furnizate MEDIAFAX.

56 afișări
Imaginea articolului Aproape 70% dintre maşinile oprite în trafic de RAR anul acesta prezentau nereguli

Aproape 70% dintre maşinile oprite în trafic de RAR anul acesta prezentau nereguli (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

În perioada 1 ianuarie - 16 octombrie, RAR a controlat în trafic 66.127 de vehicule, la nivelul întregii ţări.

Aproape 3.500 de maşini avea defecţiuni cu pericol iminent de accident, iar 9.000 de unităţi depăşeau normele de poluare.

Jumătate dintre cele 41.000 de vehicule cu probleme nu respectau standardele de securitate, având defecţiuni la dispozitivele de iluminare şi semnalizare, dotări lipsă sau şasiuri ori pneuri neconforme.

Inspectorii au mai constatat nereguli privind inspecţia tehnică periodică, documentele fiind expirate sau falsificate, modificări neomologate sau aplicarea de folii sau tratamente pe parbriz şi geamuri laterale.

RAR opreşte în trafic maşinile care prezintă indicii că ar avea defecţiuni care să afecteze siguranţa traficului. Rezultatele controalelor nu reflectă, astfel, starea generală a parcului auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici