Aproape 700 de şoferi sancţionaţi în zece zile pentru că nu aveau încheiat RCA

Aproape şapte sute de şoferi au fost prinşi şi sancţiopnaţi de poliţişti pentru că nu aveau încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă, în cadrul unei acţiuni care a durat zece zile, încheiată la sfârşitul lunii ianuarie, a informat, miercuri, Direcţia Poliţiei Rutiere.

1 afișare
Imaginea articolului Aproape 700 de şoferi sancţionaţi în zece zile pentru că nu aveau încheiat RCA

Aproape 700 de şoferi sancţionaţi în zece zile pentru că nu aveau încheiat RCA

Astfel, între 21 şi 31 ianuarie 2008, Direcţia Poliţiei Rutiere a organizat mai multe controale , la nivel naţional, privind încheierea asigurărilor de răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

"Au fost controlate 123.067 de autovehicule, fiind depistate fără asigurare 684 (dintre care 53 înmatriculate în alte state). De asemenea, cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate amenzi în valoare de 684.000 de lei şi au fost constatate 247 de infracţiuni", se arată în comunicat.

Poliţia Rutieră a informat că, pentru prevenirea situaţiilor în care persoanele păgubite în accidente rutiere nu îşi pot recupera prejudiciile, din cauza lipsei asigurărilor auto obligatorii, astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare.

Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare, iar placuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare se retrag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici