Aproape o mie de câini morţi, după operaţia de sterilizare. Medic veterinar, acuzat de malpraxis

Un medic veterinar este acuzat de malpraxis de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, pe motiv că aproape o mie de câini de la un adăpost al Primăriei Curtea de Argeş au murit după ce ar fi fost sterilizaţi de acesta, adăpostul respectiv fiind închis în urma controalelor DSVSA Argeş.

1447 afișări
Imaginea articolului Aproape o mie de câini morţi, după operaţia de sterilizare. Medic veterinar, acuzat de malpraxis

Aproape o mie de câini morţi, după operaţia de sterilizare. Medic veterinar, acuzat de malpraxis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), la adăpostul de câini al Primăriei Curtea de Argeş au avut loc controale ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, în urma unor sesizări primite de la localnici.

În urma verificărilor, adăpostul respectiv a fost închis.

"Dintre aceşti câini aproape toate femelele au murit în maximum două-trei luni. Sesizările primite de la cetăţeni cu privire la modul în care a fost gestionată sterilizarea au dus la controale ale DSVSA Argeş, iar neregulile constatate au determinat închiderea adăpostului pentru câini al Primăriei Curtea de Argeş. Unii cetăţeni au găsit pe stradă animale sterilizate şi operate de medicul Radu şi le-au dus la alte cabinete veterinare pentru reoperare şi tratament sau au apelat la organizaţii de protecţia animalelor. Din păcate, pentru unele dintre ele era prea târziu", a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Carmen Arsene.

Conform sursei citate, FNPA a depus plângere penală împotriva medicului veterinar Niculae Radu din Curtea de Argeş şi a sesizat, de asemenea, Colegiul Medicilor Veterinari, solicitând suspendarea dreptului de a profesa al medicului respectiv.

"Pentru stoparea acestor practici, FNPA a depus plângere penală împotriva medicului Niculae Radu pentru malpraxis veterinar. De asemenea, am depus plângere şi la Colegiul Medicilor Veterinari din România, solicitând suspendarea dreptului de practică până la soluţioarea cazului, mai ales că medicii veterinari care au reoperat şi tratat câinii au confirmat modul defectuos în care dr Radu a realizat operaţiile de sterilizare", a mai spus Arsene.

Primăria Curtea de Argeş a achitat medicului veterinar Niculae Radu 51.000 de lei, pentru sterilizarea câinilor, iar în bugetul de anul acesta a alocat 100.000 de lei pentru aceeaşi activitate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Primăriei Argeş nu au oferit un punct de vedere în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici