Aproape o mie de tone de carne şi alte produse alimentare, indisponibilizate în dosare de evaziune

Aproape o mie de tone de carne, legume, fructe şi alte produse alimentare au fost indisponibilizate, în primele 11 luni ale anului, în urma unor acţiuni de verificare în dosare de evaziune fiscală, fiind recuperate 95 de milioane de lei din prejudicii şi măsuri asiguratorii, anunţă Poliţia Română.

1737 afișări
Imaginea articolului Aproape o mie de tone de carne şi alte produse alimentare, indisponibilizate în dosare de evaziune

Aproape o mie de tone de carne şi alte produse alimentare, indisponibilizate în dosare de evaziune (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

În primele 11 luni ale anului 2016, la nivel naţional, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au deschis 4.516 dosare penale pentru posibile infracţiuni în domeniul industriei alimentare, 67 de persoane fiind cercetate în această perioadă, anunţă Poliţia Română într-un comunicat.

"În această perioadă, au fost efectuate 3.102 acţiuni, în cadrul cărora au fost verificate 9.165 de societăţi comerciale şi 18.033 de persoane fizice.În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 1.338 de infracţiuni, dintre care 275 de fapte de evaziune fiscală, fiind înregistrate 1.063 de dosare penale. (...)Totodată, au fost ridicate 113 tone de produse din carne, 92 de tone de legume şi fructe, aproape 143.000 de ouă, aproape 2.700 de litri de lapte şi 710 tone de alte produse alimentare", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea,au fost emise de către parchetele competente 177 de rechizitorii, reuşindu-se recuperarea unui prejudiciu de 57.523.700 de lei şi au fost instituite măsuri asigurătorii, în valoare de 37.249.380 lei, menţionează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici