Aproape o sută de refugiaţi sudanezi, aduşi la Timişoara

Un număr de 97 de refugiaţi sudanezi, din care 15 copii, au fost aduşi la Timişoara, în noaptea de marţi spre miercuri, dintr-o tabără din Iordania, cu o cursă charter, urmând să rămână pentru o perioadă la Centrul pentru refugiaţi de la Timişoara.

128 afișări
Imaginea articolului Aproape o sută de refugiaţi sudanezi, aduşi la Timişoara

Refugiaţi sudanezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorului Centrului pentru refugiaţi de la Timişoara, Constantin Daminescu, a declarat, miercuri, că cei 97 de sudanezi se aflau într-o tabără în Iordania şi au fost aduşi în România cu o cursă charter.

"Sunt în total 97 de persoane, dintre care 15 sunt copii. Ei vor sta în centrul de la Timişoara atât timp cât vor stabili cei de la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi şi Guvernul României. Acordul prevede că persoanele care au fost relocate în România pot sta în centrul de la Timişoara şase luni, cu posibilitatea de prelungire a şederii cu încă şase luni, după care vor fi relocaţi în alte ţări", a spus Daminescu.

Potrivit acestuia, sudanezii au plecat de pe aeroportul Marca, din Iordania, unde se aflau într-o tabără.

"Cei mai mulţi provin din regiunea Darfur şi au fost aduşi în centrul de la Timişoara pentru că au nevoie de ajutor şi protecţie", a spus Daminescu.

Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi de la Timişoara a devenit unul pentru transfer în regim de urgenţă în data de 8 mai a acestui an, în urma unui protocol semnat între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. După ce ajung în centrul de tranzit, refugiaţii sunt transferaţi în statele în care vor primi definitiv rezidenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici