Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate urmează a fi disponibilizaţi, potrivit datelor prezentate sindicaliştilor, miercuri, de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

32 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 11.000 de angajaţi de la Căile Ferate vor fi disponibilizaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Radu Berceanu, secretarul de stat Constantin Axinia şi directorii celor trei societăţi de Căi Ferate, că urmează a fi disponibilizaţi 1.400 de angajaţi de la CFR Călători, între 800 şi 1.000 de la CFR Ifrastructură şi 50% de la CFR Marfă, respectiv 8.500 de persoane.

Iulian Măntescu a spus că, miercuri, a avut loc o primă întâlnire cu reprezentanţii ministerului, urmând ca joi sindicatele să aibă discuţii cu fiecare societate în parte şi să le pună la dispoziţie materiale pe care sindicaliştii trebuie să le analizeze până săptămâna viitoare.

De asemenea, ministrul Radu Berceanu le-a promis sindicaliştilor că se angajează "să se lupte" în Guvern pentru a obţine bani la reactificarea bugetară pentru CFR.

Măntescu a adăugat că, indiferent de numărul celor care vor fi disponibilizaţi, "nu se va rezolva nimic până când Guvernul nu va aduce bani pentru societăţile CFR".

Problema disponibilizărilor în CFR a făcut obiectul mai multor discuţii între sindicalişti şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 7.000 de angajaţi ai CFR Marfă au primit, la începutul lunii iulie, decizia privind şomajul tehnic pentru trei luni.

Contractele colective de muncă pentru 2009-2010 la CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători au fost semnate, în 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici