Aproximativ 250 de tone de furaje au ars într-un incendiu la un depozit din judeţul Botoşani

Aproximativ 250 de tone de furaje au ars într-un incendiu care a izbucnit în localitatea Ripiceni, judeţul Botoşani, valoarea pagubei depăşind 200.000 de lei. Focul a fost stins după 36 de ore.

292 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 250 de tone de furaje au ars într-un incendiu la un depozit din judeţul Botoşani

Aproximativ 250 de tone de furaje au ars într-un incendiu la un depozit din judeţul Botoşani

Purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu, a declarat, duminică dimineaţa, că 71 de pompierii au acţionat aproape 36 de ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor incendiului la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni.

„Au ars furajele depozitate într-un saivan de circa 1800 mp. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate circa 2.400 kg de îngrăşământ chimic. Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, circa 250 tone, care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă”, a spus Lupu.

Misiunea pompierilor botosaneni a fost una de durata, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Flăcările au distrus circa 250 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 225.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri în valoare de 4,5 milioane lei, potrivit sursei citate.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor, a mai spus Dorina Lupu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici