Aproximativ 3.000 de familii din Alba, fără energie electrică de peste 24 de ore

Aproximativ 18 localităţi din judeţul Alba, însemnând sate şi cătune din zona comunelor Arieşeni şi Horea, sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, duminică, din cauza ninsorilor puternice, în total fiind afectate circa 3.000 de familii.

19 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 3.000 de familii din  Alba, fără energie electrică de peste 24 de ore

Aproximativ 3.000 de familii din Alba, fără energie electrică de peste 24 de ore (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Directorul Electrica Alba, Ioan Perju, a declarat, duminică, că echipele de intervenţie ale societăţii au reuşit să realimenteze şase localităţi dintre cele rămase fără curent electric cu o zi în urmă, însă întâmpină dificultăţi la ultimele avarii din zona comunelor Horea şi Arieşeni. În această zonă sunt în continuare 41 de posturi de transformare avariate, comuna Horea fiind în întregime fără curent electric, iar comuna Arieşeni fiind afectată parţial.

"Intervenim în continuare cu nouă echipe în teren, însă întâmpinăm probleme din cauza zonei montane greu accesibile, dar şi din cauză că în ultimele ore au apărut alte defecţiuni. În total avem aproximativ 3.000 de abonaţi pe care încercăm să-i realimentăm" a spus Perju.

În judeţul Alba ninge de câteva ore, însă nu au fost anunţate probleme privind traficul rutier. Cel mai mult a nins în Munţii Apuseni, unde circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 74 şi DN 75, dar şi pe majoritatea drumurilor judeţene.

Peste 20 de comune şi oraşe din judeţul Alba au rămas fără electricitate, parţial sau total, în urma ninsorilor puternice din noaptea de vineri spre sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici