Aproximativ 30 de sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat sediul Ministerului Finanţelor

Aproximativ 30 de sindicalişti "Cartel Alfa", majoritatea angajaţi la Tarom şi CFR, au pichetat, marţi, pentru a doua zi consecutiv, sediul Ministerului Finanţelor şi au cerut prelungirea măsurii privind şomajul tehnic, fiind nemulţumiţi că nu au primi încă niciun răspuns concret de la autorităţi.

11 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat sediul Ministerului Finanţelor

Aproximativ 30 de sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat sediul Ministerului Finanţelor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Preşedintele "Cartel Alfa" Bucureşti, Mircea Dumitraşcu, a declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii Tarom nu riscă încă să-şi piardă locul de muncă, ei venind în semn de solidaritate cu ceilalţi angajaţi care urmează a fi disponibilizaţi.

"La Tarom nu se pune încă problema disponibilizărilor, dar nu se ştie niciodată. Suntem aici pentru a trage un semnal de alarmă Guvernului să prelungească şomajul tehnic şi în acest an, deoarece această măsură este benefică atât pentru stat, cât şi pentru angajat şi angajator", a spus Dumitraşcu.

Liderul sindical a mai spus că de miercuri vor veni şi sindicalişti din ţară pentru a picheta sediul Ministerului de Finanţe, luni şi marţi fiind prezenţi la protest doar angajaţi din Bucureşti.

Protestul din faţa Ministerului de Finanţe s-a încheiat, ca şi luni, cu o oră mai devreme decât era programat. Ministerul Finanţelor le-a dat ceai cald protestatarilor.

Protestele sindicaliştilor "Cartel Alfa" la Ministerul Finanţelor au început luni. În prima zi de protest au participat peste 150 de sindicalişti din servicii publice, metalurgie, siderurgie, transporturi, construcţii de maşini, minerit, industrie uşoară şi chimie, afiliaţi la Confederaţia "Cartel Alfa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici