Aproximativ 400 de angajaţi de la Metalurgica Aiud vor fi disponibilizaţi

Societatea Metalurgica Transilvania din Aiud va disponibiliza, în lunile iunie şi august, 400 de angajaţi, a anunţat, luni, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, însă nu a putut preciza motivele acestui demers.

111 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de angajaţi de la Metalurgica Aiud vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 400 de angajaţi de la Metalurgica Aiud vor fi disponibilizaţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a anunţat că Metalurgica Transilvania SA va disponibiliza 250 de angajaţi în luna iunie şi alţi 150 de angajaţi în august, fără să poată preciza care sunt motivele acestor disponibilizări.

Potrivit AJOFM Alba, compania are în prezent 638 de angajaţi.

Primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că Metalurgica Transilvania din Aiud va trimite în şomaj tehnic 400 de angajaţi.

Horaţiu Josan afirma că Metalurgica a pierdut un contract important pe care îl avea cu un combinat din Rusia, iar lipsa acestor comenzi îi afectează serios activitatea.

În prezent, cei 400 de angajaţi ai societăţii sunt deja în şomaj tehnic şi primesc 75 la sută din salariul de bază.

Metalurgica Transilvania din Aiud produce, în principal, semifabricate turnate din oţel. Societatea are o tradiţie de peste o sută de ani, prima fabrică de lăcătuşărie fiind înfiinţată la Aiud, în 1894, iar din aceasta s-a dezvoltat actuala întreprindere metalurgică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici