Aproximativ o mie de angajaţi de la ArcelorMital Galaţi, disponibilizaţi la cerere

Aproximativ o mie de angajaţi de la ArcelorMital Galaţi au fost disponibilizaţi la cerere, alţi o mie aşteptând să primească acordul conducerii pentru a pleca din combinat, a declarat, luni, Adrian Adăscăliţei, liderul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor FSS Metarom, de la ArcelorMittal Galaţi.

38 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o mie de angajaţi de la ArcelorMital Galaţi, disponibilizaţi la cerere

Aproximativ o mie de angajaţi de la ArcelorMital Galaţi, disponibilizaţi la cerere

"Numărul celor care părăsesc combinatul este în continuă creştere. În urma analizei făcute de reprezentanţii combinatului s-a decis ca aproximativ o mie de angajaţi să nu mai lucreze de la începutul anului", a declarat Adăscăliţei.

Conform acestuia, numărul celor care vor pleca ar putea creşte în perioada următoare, deoarece au fost înregistrate alte o mie de solicitări din partea angajaţilor care doresc să părăsească platforma în cadrul noii scheme de autodisponibilizări.

Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, a refuzat să facă orice declaraţie referitoare la plecările voluntare ale angajaţilor.

Programul de autodisponibilizări a început la 1 ianuarie 2009 şi se va încheia la data de 31 martie 2009.

Oamenii au fost atraşi să părăsească unitatea chiar de către conducerea combinatului, care le-a oferit un pachet financiar mai generos decât cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Pachetul include o sumă fixă, care variază între 10.000 de lei şi 25.000 de lei, în funcţie de vechime. De asemenea, salariaţii vor primi, timp de până la 24 de luni, ultimul salariu brut încasat în luna anterioară plecării.

În prezent, la ArcelorMittal Galaţi mai lucrează aproximativ 12.500 de angajaţi, jumătate faţă de cât număra combinatul în toamna lui 2001, când a fost preluat de compania anglo-indiană Ispat. Pentru că una din clauzele privatizării prevedea că nu se pot face concedieri timp de cinci ani de la preluarea Sidex Galaţi, cum se numea atunci combinatul, noua conducere le-a oferit compensaţii financiare angajaţilor care doreau să plece de bună voie, în cadrul mai multor serii anuale de autodisponibilizări. Ultima a avut loc la sfârşitul anului 2007, când 640 de siderurgişti au decis să plece de bunăvoie din companie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici