Arad - Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt, căzut pe o maşină: "Este vizată fapta, nu o persoană"

Procurorii arădeni au înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt căzut peste maşina condusă de şeful Serviciului de Siguranţă Alimentară, din cadrul DSVSA, Gheorghe Ban, care şi-a pierdut viaţa, în această anchetă fiind vizată fapta, şi nu o persoană.

96 afișări
Imaginea articolului Arad - Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt, căzut pe o maşină: "Este vizată fapta, nu o persoană"

Arad: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copacului rupt de vânt, căzut pe o maşină (Imagine: Costi Tudor/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în cazul copacului care a fost rupt de vijelie şi a căzut peste maşina şefului Serviciului de siguranţă alimentară din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Gheorghe Ban, care a murit, a fost deschis un dosar penal.

"A fost înregistrat un dosar penal cu privire la evenimentul respectiv, în cauză dispunându-se începerea urmăririi penale faţă de infracţiunea de ucidere din culpă. Precizăm că dosarul nu este cu privire la o persoană, ci cu privire la faptă", a declarat Flavius Chiş.

Pe de altă parte, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei Arad spun că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că niciun locuitor din zona unde s-a rupt copacul nu a solicitat tăierea acestuia.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Arad spun că Serviciul edilitar verifică periodic arborii din oraş, împreună cu firmele care se ocupă de îngrijirea spaţiilor verzi, iar în cazul copacului rupt nu au existat semne vizibile că ar prezenta pericol.

De asemenea, primăria a precizat că tăierea copacilor, cu excepţia celor uscaţi, se face doar după obţinerea avizului de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare.

Gheorghe Ban, şeful Serviciului de siguranţă alimentară din cadrul DSVSA Arad, a murit luni după-amiază, după ce un copac s-a prăbuşit, în timpul unei furtuni puternice, peste maşina pe care o conducea bărbatul. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat că bărbatul aflat în maşina strivită de copac avea o lovitură la cap.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici